ŞIRNAK / İDİL - İDİL KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HEDEF YKS

Mrt

REHBERLİK SERVİSİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILARAK BAHAR AYLARINDA OLUŞACAK REHAVETLERE YÖNELİK MOTİVASYON, SINAV KAYGISI, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ZAMAN YÖNETİMİ KONULARINDA SEMİNERLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Şbt

19/01/2024 TARİHİNDE YAPILAN YKS HEDEF 2024 İL KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

1-Bir önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirilerek alınan kararların uygulandığı ve olumlu sonuçlar elde edildiği tespit edilmiştir.

2-Okullarımızda yürütülen DYK ve bir üst öğrenime hazırlık çalışmalarının kesintisiz devam etmesi için gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Bu kapsamda bahse konu olan çalışmalara öğrenci katılımın azalmaması için asgari düzeyde tedbirler alınacaktır. Yine bu öğrencilerimizin kurslara devamı için velilerle güçlü bir iletişim ağı sağlanacak.Veli WhatsApp grupları oluşturularak başta devamsızlık durumları olmak üzere yapılan deneme sınav sonuçları ve analizlerinin zamanında paylaşımı sağlanacaktır.

3-Öğrencilerimizin sınavlardaki performanslarını artırmak için deneme sınavlarının yanı sıra yoğun olarak soru çözme çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Bu çalışmalar için başta rehberlik servislerimiz olmak üzere sınıf rehber öğretmenlerimiz aktif çalışmalar yürütülmeli gerektiğinde rehberlik merkezimizden akademik destek istenmelidir. Soru çözme teknikleri, zaman yönetimi-stresle baş etme vb. konularda gerekli rehberlik ve yönlendirme çalışmalarına ağırlık verilmelidir.

4-Genel Müdürlüğümüzce HEDEF YKS-2024 projesi kapsamında gönderilecek AYT ve TYT deneme sınavları hedef gösterilen zaman dilimleri arasında uygulanacaktır. Gerçekleştirilen sınav analizleri ilgili zümrelerce yürütülecek sonuçlar öğrenci ve velilerle zamanında paylaşılacaktır. Analizler sonucu tespit edilen eksik konu ve kazanımlar için alınacak ek tedbirler için planlamalar ilgili öğretmenlerce alınacak ve uygulanacaktır. Yapılan bu deneme sınav sonuçları zamanında KTS’nin ilgili modülüne işlenmesi sağlanacaktır.

5-Tüm okullarımızda Kış ve Yaz Kamplarının açılması için gerekli hazırlıklar başlatılacaktır.Bu kapsamda zamanında öğrenci ve velilerimiz bilgilendirilecek şekilde tedbirler alınacaktır. Gerekli duyuru ve tanıtımlar okul Web sitelerinde ve ilgili WhatsApp gruplarında paylaşılacaktır. Bu çerçevede tanıtım çalışmalarına esas olmak üzere afiş çalışması yapılacak, yapılan kamp planlaması sosyal medya mecraları ile okul web sayfalarında paylaşılacaktır. Hazırlanacak kamp planlamalarında başta öğrenci ve öğretmen motivasyonları olmak üzere konu tekrarları,deneme sınavları,soru çözümleri ile branş denemelerine yer verilecektir. Kamp etkinliklerine azami düzeyde veli katılımın sağlanması için tedbirler alınacaktır.

6-Okul tanıtım çalışmaları okul idarecilerimizce planlanacaktır. Bu çerçeve de tanıtım sunuları hazırlanacak ve tanıtımlar ortaokul ziyaretleri kapsamında yürütülecektir. Ortaokullarımız liselerimize ziyaretler planlayarak ilgili okullarımızın tüm birimleri ve çalışmaları yerinde ziyaret edilecektir.Tanıtım afiş ve sunumlar okullarımızın websayfaları,sosyal medya platformları ve yerel basın birimleri kanalıyla ayrıca paylaşılacaktır. Tüm okullarımız il düzeyinde icra edilecek okul tanıtım günleri için gerekli planlamaları yürütecekler.

7-KTS sisteminde yer alan Genel Müdürlüğümüz HEDEF YKS-2024 platformuna zamanında veri girişlerinin yapılması için gerekli tedbirler alınacaktır.Söz konusu modüle işlenen verilerin içerik ve görsellik bakımından orijinal –zengin ve özgün olmasına özen gösterilecektir.

8- Bir sonraki koordinatörler toplantısının Genel Müdürlüğümüzce belirlenen iş takvimine göre zamanında yapılmasına karar verildi.

Şbt

SINIF REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ VE OKUL REHBERLİK SERVİSİMİZCE VELİLERİMİZ İLE YAPILAN TOPLANTILARDA SINAV ANALİZLERİ YAPILARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİMLERİ HAKKINDA FAYDALI TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRDİK.

Şbt

PERFORMANS DENEME SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Şbt

19 OCAK- 5 ŞUBAT 2024 TARİHLERİ ARASINDA YKS KIŞ KAMPI PROGRAMIDIR.

Ara

12.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YORUM VE MUHAKEME GÜCÜNÜ ARTTIRMAK AMACIYLA İHL MESLEK ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 'MESLEK DERSLERİ SORU ÇÖZÜM SAATİ' UYGULUMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Ara

DYK'na katılan öğğrencilere ve bu kurslarda görevli öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Ara

Okul rehberlik servisimiz tarafından, DYK'ya katılan öğrencilere yönelik devamsızlık ve üniversite hedefinden uzaklaşma riski taşıyan öğrencilerimiz tespit edilmiş olup; Bu öğrencilerin aileleri ile irtibata geçilerek devamsızlık konusunda öğrenci ve veliler bilgilendirilmiştir.

Ara

Öğrencilerimizi ilgi duydukları meslekler ile tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla konferans salonumuzda lise öğrencilerimize yönelik Kariyer Günleri etkinliği düzenledik.

Kas

2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarılı olmuş öğrenci/öğrencilerimizi okula davet ederek sınava hazırlanan öğrencilerimiz ile buluşmalarını gerçeklştirdik.